Translate

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara

son moda haberlerini almak için mail adresinizi yazınız

5 Haziran 2010 Cumartesi

burun ameliyatı

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Yakup Avşar, kendi geliştirdiği özel materyaller ile kırmadan burun estetiği ameliyatı yapılabileceğini ve burun estetiği girişimlerinde tampon kullanılmadan da operasyondan verim alınabileceğini ispatladı…
İstanbul’da Levent’te uluslararası bağlantıları olacak şekilde Estetik Plastik Cerrahi uzmanı olarak özel çalışmalarına devam eden Yakup Avşar özel geliştirdiği yöntemler ile burun estetiği ameliyatlarında yaşanacak sorunları minimize etmek için kırmadan burun estetiği kavramı üzerine yoğunlaşmış ve bunu başarmış görünüyor…
AA muhabiri ile yaptığıbir röportajda kırmadan burun estetiği ameliyatı hakkında çeşitli bilgiler veren Yakup Avşar, normal burun estetiği ameliyatlarında olumsuz sonuçlar alınabileceğini ve tampon kullanılmasının iyileşme sürecini zorlaştırdığını dile getiriyor. Yaptığı açıklamada keskiyi estetik cerrahın tutarken, çekici hemşirenin tutmasından dolayı kontrolün imkansız hale geldiğini belirtiyor..
kırmadan burun estetiği
Kırmadan burun estetiği Ameliyatı
5 yıllık bir çalışma olan kırmadan burun estetiği projesinin bir fuardan alınan diş hekimelerinin kullanmakta olduğu mikro motorlar üzerine düşünmekle başladığını da sözlerine ekleyen Yakup Avşar, açıklamasına şu cümlelerle devam ediyor…
“Bu cihazlar için özel başlıklar tasarladım ve burun ameliyatı yapmaya başladım. Sonuçlar iyi olunca başlıkları geliştirerek bugün sıfır hataya yakın ameliyatlar yapar duruma geldim. Burun ameliyatlarında mikro kesme ve törpüleme yöntemini ilk kullanan benim.
Mikro motorlu cihazlara 12 adet başlık tasarladım. Bunlar tamamen Yakup Avşar ürünleridir. Doku hasarı oluşturmadan işlem yapan çok ince ve hassas başlıklar. Bunların, İsviçre’de dünyanın en büyük firmasında seri üretimi yapılacak. Prototiplerini bu ay getirecekler ve ben onay verdikten sonra tasarladığım başlıkların seri üretimi yapılacak.”
Görüntülü burun ameliyatı
kazalarının “kesme ve törpüleme yöntemi” ile tarihe karışacağını belirten Avşar, ameliyatlarda video endoskopi yöntemini kullandıklarını, operasyonu gördükleri için de hata oranının sıfıra yakın olduğunu söyledi.
Uzm. Dr. Avşar, endoskopik video sistemiyle ameliyatlarda milimetrik hareket edildiğini ve işin şansa bırakılmadığını vurguladı.
Çekiç ve keski ile burnun kırıldığı ameliyatlarda kemiğin fazla alınabildiğini, daha sonra ise asimetrik düzeltmelerin imkansız olduğunu dile getiren Avşar, mikro kesme ve törpüleme yöntemi ile artık çok hassas düzeltmelerin bile yapılabildiğini vurguladı.
Daha önceki dönemlerde tam eğri burunların ameliyatlarında garanti vermek konusunda uzmanların konuya tedirgin yaklaştıklarını fakat bugün geliştirilen yöntemle bu garantiyi verebildiklerini dile getiren Sayın Avşar, burun ameliyatı sırasında istediği dokuyu oldukça kolay bir şekilde alabildiklerini de sözlerine ekliyor…
Avşar, ayrıca ameliyat sırasında burnun içi soğutulduğu için şişme olmadığını, bunun da ameliyat sonrasında kontrol için çok önemli olduğunu ifade etti.
Söz konusu olan burun estetiği yöntemi sayesinde hastanın burnunun kırılmadığı konusuna dikkat çeken Yakup Avşar,”Bu sistemle ameliyat olan kişi bir hafta sonra işe başlayabiliyor. Burna tampon uygulanmıyor. Ayrıca göz altlarında morluklar oluşmuyor” dedi.
Türk doktor, dünyaya eğitim verecek
Geçtiğimiz yıldan beri çok fazla sayıda uluslararası düzeyde özel tıp kongrelerine katılmak üzere kullandığı sistemi anlatan Uzm. Dr. Avşar açıklamalarına şöyle devam ediyor;
“Amerika’da, Barcelona’da ve Almanya’da düzenlenen uluslarası tıp kongrelerinde sunumlar yaptım. Daha 2 gün önce Hamburg’taki tıp kongresinde kullandığım yöntemle yaptığım ameliyatlar hakkında sunum yaptım. Kongrelerin hepsinde, sistem kabul gördü.
Önümüzde yer alan dönemlerde farklı ülkelerde sunumlarına devam edecek olan Avşar, kullanmakta olan yöntemin uluslararası düzeyde önemli derecede saygınlağa sahip 2 özel dergide yayınlandığını da belirtiyor… Ayrıca sözlerine şunları da ekliyor..
“Dünyanın en önemli plastik cerrahi dergisi olan ‘Journal of Plastic and Reconstructive Surgery’nin Ağustos sayısında yayımlanan makalede sistemle ilgili yayımlanan makalelerde (yaratıcı bir teknik), yine dünyanın en saygın estetik cerrahi dergilerinden Aesthetic Surgery Journal’in Ocak sayısında (burun estetiğinde devrim) yorumları yapıldı.”
Yöntemin uluslarası düzeyde oldukça ilgi gördüğüne şahit olmak gerçekten güzel bir duygu olarak nitelendirebiliriz. Birçok ülkeden gelen cerrahların Yakup Avşar’a başvurarak bu yöntem hakkında eğitim almak istediklerini görebiliyoruz. Bu konu hakkında Yakup Avşar ise “Gelecekte burun cerrahisi konusunda ultra modern yöntemler dünyaya Türkiye’den yayılacak” açıklamasını yapıyor…

0 yorum:

Yorum Gönder