Translate

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara

son moda haberlerini almak için mail adresinizi yazınız

11 Haziran 2010 Cuma

2010 CONVERSE MODELLERİ

Converse ayakkabıların bütün renklerini bu yazımızda bulabilirsiniz. Kırmızı, mor, pembe, siyah, lacivert, mavi,  beyaz, açık mavi, yeşil, turuncu, sarı, bordo converse ayakkabı modellerine bir göz atalım.

CONVERSE’İN BÜTÜN RENKLERİ – CONVERSE MODELLERİ



















Tags: AÇIK MAVİ CONVERSE, BEYAZ CONVERSE, BORDO CONVERSE, CONVERSE İN BÜTÜN RENKLERİ, CONVERSE MODELLERİ, CONVERSE RENKLERİ, KAHVERENGİ CONVERSE, KIRMIZI CONVERSE, LACİVERT CONVERSE, MAVİ CONVERSE, MOR CONVERSE, PEMBE CONVERSE, SARI CONVERSE, SİYAH CONVERSE, TURUNCU CONVERSE, YEŞİL CONVERSE

CONVERSE 2010 İLKBAHAR MODELLERİ

 AYAKKABI, CONVERSE MODELLERİ, MODA
Converse 2010 ilkbahar modelleri tanıtıldı. Rengarenk ve capcanlı ayakkabılarıyla Converse gene favorimiz olacak galiba. 2010 İlkbahar için sade ve daha modern tasarımlarında bulunduğu koleksiyonda, elyaf modellerin yanında, deri modellerde yok değil hani. Chuck Taylor ve All Star modellerinin çeşitli varyasyonlarının bulunduğu ayakkabılar bizleri bekliyor. Şimdi bu converse’lere bir göz atalım.

CONVERSE 2010 İLKBAHAR MODELLERİ












Tags: CONVERSE 2010, CONVERSE 2010 BAHAR, CONVERSE İLKBAHAR, CONVERSE MODELLERİ, CONVERSE RESİMLERİ, DERİ CONVERSE, İLKBAHAR KOLEKSİYONU

CONVERSE AYAKKABI TARİHÇESİ

CONVERSE MODELLERİ, MODA, TEKSTİL
Converse ayakkabılarının tarihini merak ediyorsanız bu yazı tam size göre diyebilirim, yabancı bir kaynaktan çeviri yaparak sizlere aktarmaya çalışacağım bu bilgileri umarım sizde beğenirsiniz, iyi okumalar..

Herşey 1908 yılında Marquis M. Converse ‘in Malden şehri, Massachusetts ‘te “CONVERSE RUBBER SHOE COMPANY” (Converse Kauçuk Ayakkabı Şirketi) ‘ni kurmasıyla başlar. Şirket, erkek – bayan – çocuk kullanıcılara hitap eden kauçuk ayakkabılar üretmekle işe koyulur. Zamanla işleri büyüten şirket 1910 yılında günlük 4000 ayakkabı üretim kapasitesine ulaşmıştır.
1912 yılına henüz gelinmemişken Converse şirketi ilk defa atletik alanda tenis oyuncuları için ayakkabılar üretmeye başlamıştır.
1917 yılında şirket,  Converse All Star adı altında dünyanın ilk performans basketbol ayakkabılarını piyasaya çıkarmış ve o dönem için bir devrim olarak kabul edilmiştir.  1 yıl sonra Akron Firestones takımında forma giyen basketbol oyuncusu Charles H. Taylor, kendisinin ilk All Star ayakkabısını almış ve bu ayakkabıyı kullandığı dönemde Amerika’lılara basketbolu tanıtmıştır.

1921 yılında basketbol oyuncusu olan Charles Chuck Taylor Amerikan Basketbol tarihinde bir ilk olan bir oyuncunun bir şirket tarafından sponsor edilmesini uygulayarak, Converse ile işbirliği yapmıştır. Daha sonra ise 2 yıl boyunca üretilen bütün Converse ‘lerde Chuck Taylor imzası ayakkabılara basılmıştır. Converse ayakkabılar etrafta daha çok görüldükçe insanların basketbola ilgisi artmıştır.

Converse artık basketbolun bir simgesi haline gelmiştir ve Converse Chuck Taylor All Star ayakkabılar ise hem profesyonel ligde hemde lisedeki basketbol oyuncularının vazgeçemediği ayakkabıları olmuştur.
1936 yılında Basketbol oyunu resmi olarak Olimpiyat Oyunlarına kabul edilmiştir ve ilk müsabakalar yapılmıştır. Hatta Amerikan Basket takımı o müsabakada Kanada milli basket takımını yenmiştir ve yenen takımdaki oyuncuların ayağında gene Converse vardır.
1941 yılının Aralık ayında Amerika’nın 2.dünya savaşına girmesiyle birlikte, Converse şirketi üretimini askeri alana kaydırmış ve bot, çizme, pilotlar için koruyucu takımlar üretmeye başlamıştır. Amerikan Hava Kuvvetleri için A6 UÇUŞ BOT ‘ları üretmiştir.

Savaş boyunca Amerikan askerleri Chuck Taylor All Star ayakkabılarından giymiş ve daha sonraları bile bu ayakkabılar devletin askeri eğitimlerinde kullandıkları asker ayakkabıları haline gelmiştir. Savaş sırasında verdiği destek nedeniyle Amerikan Kara, Hava, Deniz kuvvetleri tarafından ödüllendirilmiş ve onure edilmiştir.
Bunun yanı sıra Hoolywood ‘ta Converse ‘lerin tanınmasına yardım etmiştir. Ünlü aktristlerin ayağında bu ayakkabılar görülmeye başlanmış ve artık Amerikan İdolü haline gelmiştir. 1950′lerde gençlerin karşı gelme, isyan gibi kavramları sembolize ettiğini düşünerek rağbet gösterdiği ayakkabılar haline gelmiştir. Genelde erkekler tarafından kot pantolonun altına giyilmeye başlanmış ve kızlarda ise etek ve taytların altına giyilmiştir.
1960 – 1970 yıllarında Converse artık basketbol, futbol, tennis gibi bir çok spor dalında giyilmeye başlanmıştır. Converse popüleritesini arttırmaya devam ederken 1980 ‘lerde isyankarlık sembolü olarak akıllarda kalmıştır. 1980 sonlarına doğru ayakkabı sektöründeki teknolojik ve moda devrimlerinden sonra Converse biraz biraz popülerliğini yitirmeye başlamıştır.

Ayakkabı sektöründeki yeni girişimciler ile birlikte rakibi artan Converse, rakiplerinin yeni teknolojileriyle baş edemeyince ve şirket içi kötü kararlar neticesinde büyük bir krize girdi.
2001 yılında Converse şirketi resmen iflas bayrağını çekmiş oldu.
2003 haziran ayında Nike firmasının Converse’ e  teklif ettiği 305 Milyon Dolarlık rakamı kabul edip, şirket resmen Nike bünyesine girmiş oldu. O günden bu yana günümüzde Converse artık Nike ‘ın bünyesindedir.
Nike ‘ın Converse ‘i yeterince iyi yapamadığını düşünenler oldukça çoğunluktadır ve Converse hayranlarını üzen bir durumdur. Ancak gene de bazı otoriteler tarafında Converse bir amerikan idolü olmaya devam etmektedir ve sonsuza dek öyle olacaktır görüşündedirler.

Tags: CHUCK TAYLOR, CHUCK TAYLOR ALL STAR, CONVERSE, CONVERSE ALL STAR, CONVERSE AYAKKABI, CONVERSE CHUCK TAYLOR, CONVERSE MARKASI, CONVERSE NEDİR, MARQUİS CONVERSE, NİKE - CONVERSE

0 yorum:

Yorum Gönder