Translate

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara

son moda haberlerini almak için mail adresinizi yazınız

11 Haziran 2010 Cuma

2010 tiger ayakkabı modelleri

BENZERSİZ TİGER AYAKKABI MODELLERİ >> TİGER AYAKKABI MODELLERİ 2010

AYAKKABI, MODA, TİGER MODELLERİ
Onitsuka Tiger ayakkabılar herkesin ayağında diyebilirim. Oldukça rahat olmalarının yanında kot pantolonun altına harika bir uyum sağlaması ise tasarımcılarına helal olsun dedirtiyor. Şahsen ben bu ayakkabılardan kullandım ve oldukça memnunum. Sadece süet olan ön kısımları biraz çabuk kirleniyor ancak genel olarak bu ayakkabılar oldukça güzel. Alışılmışın dışında Tiger modellerini sizler için bulduk getirdik, şimdi ise onlara bir göz atalım.

TİGER MODELLERİ – 2010 TİGER AYAKKABILAR














Tags: DEĞİŞİK TİGER AYAKKABI, DEĞİŞİK TİGER AYAKKABILAR, FARKLI TİGER AYAKKABI, ONİTSUKA TİGER AYAKKABI MODELLERİ, TİGER AYAKKABI, TİGER AYAKKABI MODELLERİ, TİGER AYAKKABI RENKLERİ, TİGER MODELLERİ

ONİTSUKA TİGER ‘ın TARİHÇESİ

 MODA, TEKSTİL, TİGER MODELLERİ

Şu aralar çok popüler olan Tiger’ ların geçmişini biraz araştırdım ve bu markanın tarihçesini merak edenler için güzel bir yazı yazmaya karar verdim, umarım siz değerli okuyucularıma faydalı olur.

Onitsuka Tiger ayakkabı markasının yolculuğu 1949 yılında Kihachiro Onitsuka tarfından ASİCS – Onitsuka Co. Ltd. şirketinin kurulmasıyla başlar. Kendisi de savaştan kurtulup, topluma güçlü ve çevik insanlar kazandırmak amacıyla halkına hizmet etmeye başlayan Mr. Onitsuka, yetişen genç nesile odaklı çalışmalar yapmaya başlar. Kurduğu şirket spor ayakkabı ve giyim üzerine o dönemlerde orijinal ve özgün tasarımlarla faaliyetlerini sürdürmeye devam etmiştir.
Japonların ikinci dünya savaşından kurtarılmaları ile birlikte, halkın spor yapmanın değerini anlaması ve sporun faydasının benimsenmesi üzerine her bir Japon’un ayağında Onitsuka Tiger görülmeye başlandı. Japonya’daki ilk basketbol ayakkabısının ayak kemeri kısmında bir kaplan yüzü tasarımı kullanılmıştı ve bu ayakkabı da Onitsuka Şirketinin ilk ticari markası olmuştu.
1950 de Onitsuka Tiger markası ile bilinen şirket, Boston Maraton koşusunda 1. olan sporcunun ayağında bu ayakkabılar olması sayesinde ilk ciddi başarısını belgelemiştir.
1960′ larda ilk olimpiyat oyunları oynanmaya başlanmıştı ve 1964 yılında Tokyo buna ev sahipliği yapıyordu. Japon Bayan Voleybol takımı altın madalya kazanmıştı ve bu takımdaki oyuncuların ayağında Tiger Voleybol Ayakkabıları vardı. Tiger ayakkabılarında çeşitli yapısal ve estetik düzenlemeler yapıldı ve tasarımı “Tiger Çubuk” şeklinde bugünkü kullanılan görünüme geldi.

Daha sonraları ise Mr. Onitsuka bu ayakkabıları Amerika’da pazarlamaya başladı.
1970′lerde bu atletik ayakkabılar çok etkileyici bir şekilde gelişme gösterdi. ASİCS ‘in sponsor olduğu Avusturalya’lı Derek Clayton dünya maraton rekorunu 2 saat 10 dakikalık derecesiyle kırar. Büyük yarışmalarda artık atletlerin ayağında Asics ayakkabılar görülmeye başlanır.
1972 Münih ve 1976 Montreal olimpiyatlarında 5000 metre ve 10000 metre koşularında altın madalya kazanan sporcu Lasse Viren ‘in ayağında da yine bu ayakkabılar görülmüştür.
1977 yılında Onitsuka Tiger ile bir diğer iki şirket üretim kapasitesinin arttırılması amacıyla birleştirilir. ASİCS  kısaltılması ile büyük ve güçlü bir şirket haline gelirler. ASİCS ‘in açılımı orjinaliyle “Anime Sana İn Corpore Sano ” dur yani Türkçe anlamı “Sağlıklı ve mutlu bir yaşam tarzı için spor yapmak gerekir” anlamına gelir. Bu ismin seçilmesi ise şirketin felsefesini ve amacını duyurmak istemesidir.
1980 ‘lerde ASİCS, turnuvalarda yaşanan zorluklar üzerine ayakkabılarını daha çok geliştirdi ve performanslarını arttırdı. 1985 ‘te Kobe şehrinde ayakkabı özellikleri üzerine araştırma ve geliştirme enstitüsünü kurdu.
GEL adını verdikleri ayakkabı tabanı yastıklama sisteminin üretilmesi sayesinde ayakkabıda bir devrim yapıldığı iddia edilmektedir. GEL ayakkabı tabanında bulunan ve darbeyi optimum düzeyde ayağa iletmesini sağlayan rahat ve esnek yapısıyla kullanan kişiye maksimum konfor sağlayan bir sistemdir. Bugün kullanılan ASİCS ayakkabılarda gene bu sistemin daha geliştirilmiş versiyonları kullanılmaktadır.
1986 yılında ASİCS TİGER OCEANİA adı altında Sidney Avusturalya ‘da bir yan kuruluş daha açılmıştır.
1990 ‘larda ASİCS daha bir çok yeniliğe imza atmıştır. DuoSole, Ahar Hell Plug, Trusstic Sistemi, Islak Grip Kauçuk, Rhynoskin ve DuoMax performans gibi ayakkabı teknolojisi buluşlarıyla sektöründe bir lider olmayı başarmıştır.
2002 yılında da yeniliklerine devam eden şirket, olimpiyatlarda ve çeşitli büyük organizasyonlarda ürünleriyle tercih edilmiştir. Ülkemizde daha çok Onitsuka Tiger diye bilinen ve ASİCS ‘in bünyesinde bulunan bu ayakkabıların her türlü rengi bulunmaktadır. Genel olarak tasarımı aynı ancak değişik renk varyasyonlarıyla ürün yelpazesi çok geniştir.
Daha çok günlük kullanım için üretilen ve çok rahat olan bu ayakkabıların alt tabanı oldukça incedir, ancak tabanındaki gelişmiş GEL teknolojisi darbeleri ve zemini kesinlikle ayağa iletmiyor, ben şahsen kullanıyorum ve oldukça memnunum ancak çok dikkat edilmesi gereken nazik bir ayakkabı diyebilirim.
Hamur gibi bir derisi olan ayakkabının yanları falan baya esnek. Ön tarafındaki süet bölge çok çabuk kirleniyor ve gerçekten sürekli silmek gerekiyor. Bunun dışında gayet karizma bir ayakkabı, fiyatları genelde 180 – 190 tl arasında değişiyor. Pahalı bir ayakkabı ancak temiz ve düzenli olarak ayakkabı kullanıyorsanız mutlaka almanız gereken bir ayakkabı diyebilirim.


Tags: ASİCS, ASİCS NEDİR, ASİCS VE ONİTSUKA TİGER, DUO MAX, DUO SOLE, GEL TEKNOLOJİSİ, KİHACHİRO ONİTSUKA, ONİTSUKA TİGER, ONİTSUKA TİGER FİYATI, ONİTSUKA TİGER GEL TEKNOLOJİSİ, ONİTSUKA TİGER MODELLERİ, ONİTSUKA TİGER NEDİR, ONİTSUKA TİGER ÖZELLİKLERİ, ONİTSUKA TİGER TARİHÇESİ, TİGER FİYATLARI

0 yorum:

Yorum Gönder